Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Απ-Αργούν. Πάντα.

Εμείς, όμως, συμμετέχουμε στην απεργία της 28ης Μαΐου

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΜ,
μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ
Δεν ενδιαφέρονται για την εξασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ούτε για τις ΣΣΕ, για τις οποίες ζήτησαν και πήραν εξουσιοδότηση από το σώμα των δημοσιογράφων.
Το απερχόμενο προεδρείο της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ, με τους παρακαθήμενους του «παρανοϊκού συνδικαλιστή», όπως είπε μέλος τους,
προφανώς αυτοκαταγγελλόμενο, αποφάσισαν... ασθμαίνοντας και υπό την πίεση των δημοσιογράφων, που αγωνιούν για τη δημοσιογραφία και την αξιοπιστία της, να κηρύξουν «σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ, 24ωρη προειδοποιητική απεργία» (σ.σ. για τη Δευτέρα 28 Μαΐου).
Στο διεκδικητικό πλαίσιο, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην ίδια την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, συνυπάρχουν (πώς γίνεται αυτό, αφού είναι σε πλήρη και... άγρια αντίθεση;) ως αιτήματα:
-Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
-Η εγκατάλειψη των μορφών ελαστικής απασχόλησης
-Η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης για τα Δημόσια και Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης.
          Λογικό ερώτημα απ' όσους κάνουν έστω και μια προσεκτική ανάγνωση:  Η «κοινή λογική» τους συμβιβάζει τις ΣΣΕ και τη συλλογική διαπραγμάτευση, με την «κοινή υπουργική απόφαση» για τα δημόσια και δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα;
Το πρώτο αίτημα ακυρώνεται από το τελευταίο, όπως ακυρώθηκε και η καταστατική επιταγή της ΕΣΗΕΜ-Θ για τη διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ. Πώς;
- Με την... πρωταθλήτρια διάθεση του προεδρείου για τις ατομικές συμβάσεις
- Με την υποχώρηση απέναντι και στις πιο ακραίες απαιτήσεις των εργοδοτών 
- Με την αποθέωση της παρασκηνιακής δράσης και του... λόμπινγκ, που παραπέμπει ευθέως στο πιο εντυπωσιακό τράμπολινγκ.
Οι δημοσιογράφοι της Μακεδονίας και της Θράκης βεβαίως συμμετΕχουν στην απεργία και επιβεβαιώνουν την απόφασή τους να διεκδικήσουν όρους επιβίωσης της δημοσιογραφίας και του δημοσιογραφικού κόσμου. Με αιτήματα, όπως η διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η υπογραφή ΣΣΕ, η ακύρωση των προσπαθειών να επιβληθούν σ' όλα τα ΜΜΕ μορφές ελαστικής απασχόλησης, τις οποίες το προεδρείο συζητούσε τρία χρόνια τώρα.
Σημειώνουμε: 
Η απόφαση για συμμετοχή («σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ») στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας ελήφθη και πάλι δια... περιφοράς ερωτήματος από τη γραμματεία της ΕΣΗΕΜ-Θ. 
Στην απεργία λέμε «ΝΑΙ». Τη διαδικασία στην οποία επιμένει το προεδρείο της απερχόμενης διοίκησης την αποκρούουμε! Εκείνο απέκρουσε τις προτάσεις για απεργία που κατατέθηκαν κι από άλλες παρατάξεις στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και στη γενική συνέλευση του Σαββάτου 19 Μαΐου και ενώ είχε ήδη προκηρυχθεί η απεργία της 28 Μαΐου από την ΕΣΗΕΑ.
Απεργούμε όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ. Το απερχόμενο προεδρείο και πάλι (απ)ΑΡΓΕΙ. 
Ούτε το ερώτημα αυτό, ούτε το αίτημα για εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ συνοδεύτηκαν  έστω με ένα απλό – επί χάρτου – σχέδιο, για να μην παραπέμπει η διαδικασία σε «λευκή επιταγή» (ανεξόφλητη τα τελευταία χρόνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου