Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Υπάλληλος, υποψήφιος για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ κατάφερε να διορίσει ως… υποψήφιο, για τη θέση του εκπροσώπου της στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, τον διοικητικό διευθυντή της Ένωσης Συντακτών, Γιάννη Κοτσιφό. Μάλιστα, η επιλογή του έγινε με τις 8 από τις 9 ψήφους των μελών του Δ.Σ. κατά την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου. Μειοψήφησε ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ., Δ.Ι.Ασπροπούλης με, καθαρά, συνδικαλιστικό σκεπτικό. >>>

Καμία αμφιβολία δεν έχουμε, ως παράταξη, για τα προσόντα του Γιάννη Κοτσιφού. Εδώ και μια δεκαετία έχει επιτύχει στο ρόλο του διοικητικού υπαλλήλου. Η άρνησή μας να δεχτούμε την επιλογή της διοίκησης είναι απλή: Στη θέση του εκπροσώπου μας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων θα πρέπει να προσπαθήσουμε να εκλέξουμε έναν αιρετό: Έναν συνάδελφο που να έχει εκτεθεί στην προτίμηση των συναδέλφων και να ΄χει καταφέρει να κερδίσει –για την προσπάθειά του αυτή- τη θετική ψήφο κάποιων απ΄ αυτούς. Έναν συνάδελφο που θα λογοδοτεί σ΄ αυτούς που τον ανέδειξαν.
Δε μας ενδιαφέρει, καθόλου, να έχουμε έναν συνάδελφο της παράταξής μας ως υποψήφιο για τη συγκεκριμένη θέση. Ποτέ δεν αναζητήσαμε καρέκλες –και το ΄χουμε αποδείξει στο παρελθόν. Ας είναι ο οποιοσδήποτε συνάδελφος, με την προϋπόθεση να ΄χει ζητήσει την ψήφο των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ – για οποιοδήποτε όργανο, οποιαδήποτε στιγμή. Ο Γιάννης Κοτσιφός, αν και διαθέτει προσόντα, δεν εκτέθηκε ποτέ στη διαδικασία μιας εκλογής – κάτι που, προφανώς, είναι επιλογή του. 

Επίσης, δεν κατανοούμε τη θέση των εκπροσώπων της «Δημοσιογραφικής Ενότητας» και του «Ασύνταχτου Τύπου», που συμφώνησαν με την “πολιτική σκέψη και τοποθέτηση” του εκπροσώπου μας, αλλά ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Κοτσιφού.

Τέλος, δηλώνουμε πως –πέρα από την αντίθεσή μας, που έχει καθαρά συνδικαλιστικά κίνητρα και δεν αφορά στα όποια προσόντα του Γιάννη Κοτσιφού - θα χαρούμε ιδιαίτερα να δούμε ένα μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ να εκλέγεται στην ΕΟΔ, ειδικά όταν αυτό γίνεται στην παρθενική του διεκδίκηση ψήφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου