Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Κυκλοφορεί το εφημεροπεριοδικό της Κατερίνας Βελλίδη

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα κυκλοφορήσει το νέο φρι πρες της Θεσσαλονίκης, ένα εφημεροπεριοδικό της Κατερίνας Βελλίδη (κόρης του ιδρυτή της ιστορικής “Μακεδονίας), με τίτλο “Αλήθεια της Μακεδονίας”. >>>

 

Το φρι πρες θα χει 164 σελίδες, μεγάλου σχήματος (περίπου ταμπλόιντ) και θα κυκλοφορεί κάθε μήνα. Όπως αναφέρεται στο Blog της έκδοσης “αποτελεί έργο μιας ομάδας παλιών και νέων δημοσιογράφων, καθώς και πρώην στελεχών του συγκροτήματος "Βελλίδη"”.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε αυτό θα εργάζονται αρκετοί παλιοί δημοσιογράφοι που πέρασαν από την Μακεδονία της Κατερίνας Βελλίδη, όπως ο Ν. Δημαράς και ο Αντ. Οραήλογλου.

Όπως αναφέρεται στο blog, σε ένα ανυπόγραφο κείμενο “στην όλη προσπάθεια συμμετέχουμε ως απλοί σύμβουλοι και μερικοί συνάδελφοι της παλιάς φρουράς, στηρίζοντας μια έκδοση, που μπορεί ν΄ανοίξει καινούργιους δρόμους και να βοηθήσει νεότερους συναδέλφους στην απασχόληση, σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς”.

Από εμάς, καλοτάξιδη η “Αλήθεια”…

2 σχόλια:

  1. " Η ΑΛΗΘΕΙΑ της Μακεδόνίας"
    Μετα την συρρίκνωση του Τύπου της Θεσσαλονίκης-Μακεδονίας, από στενές συντεχνιακές και αλλαζονικές μεθοδεύσεις (υπεργολαβίας, υπαλληλοποίησης, των pey rol κλπ) και την προσπάθεια να πωλούν με μόνο στοιχείο τον Ιστορικό τίτλο τους, αφιστάμενοι της ουσίας του Τύπου, και υιοθετώντας την υπαλληλοποίηση των Δημοσιογράφων, φαίνεται καθαρά η αναγκαιότητα της αναγέννησης του Τύπου της Μακεδονίας, βασισμένης στις ουσιαστικές αρχές και επιδιώξεις του ευρύτερου-Περιφερειακού Τύπου, όπως αυτή της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΪΑΣ". Με την πρωτοβουλία και τόλμη της Κατερίνας Βελλίδη, που επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, και την αλήθεια των θεμάτων προβλημάτων και θέσεων της Μακεδονίας-Βόρ. Ελλάδας-στην πολιτική τους διάσταση. Η "ΑΛΗΘΕΙΑ της Μακεδονίας", είναι μια εκδοτική πραγματικότητα ,που δίνει το δικαίωμα στον κριτικό , δημιουργικό διάλογο, όσων ουσιαστικά νοιάζονται για τη Μακεδονία μας και είναι πολλοί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ «ΧΕΙΡ ΤΙΣ»-ΓΡΑΦΕΙ ΠΕΡΙ «ΕΙΔΩΝ» KAI ΔΩΡΩΝ
    ΚΑΙ «ΠΟΥΣ ΤΙΣ» ΠΕΡΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
    ΤΟΤΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ (Μ..Ε..Σ)-MME ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΡΙΣΗ.
    Όταν ο Τύπος για να σταθεί ,αναγκάζεται να προσφέρει συμπληρωματικά δώρα, CD-DVD, αρώματα, τσάντες, βαλίτσες, οικόπεδα και σπίτια, σίγουρα κάτι φταίει ,που ο λαός προτιμά τα δώρα, παρά το τι γράφονται στο πόδι των εντυπώσεων και επιχειρούν να υποβαθμίσουν την κρίση του λαού.
    Όταν οι Ειδήσεις, η Ενημέρωση, η πληροφόρηση, επιχειρηθεί να εμπορευματο-ποιηθούν, τότε ο Τύπος μετατρέπεται σε «Τυπο-πώληση» λες και δεν υπάρχουν οι Θεσμοθετημένοι φορείς του Εμπορίου και οι φορείς του Τύπου –Δημοσιογραφίας, μετατρέπονται σε εξειδικευμένο Εμπόριο, CD-DVD-Περιοδικών, Βιβλίων-Εγκυκλοπαιδειών- διαμερισμάτων κλπ, χωρίς κανόνες, υπερκεράζοντας ακόμη και τον ρόλο των Πολυκαταστημάτων-Παντοπωλείων και Περιπτέρων. Τότε και οι Δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε μεταπωλητές ειδών και όχι Ειδήσεων

    Τότε επιβάλλεται, η Εκδοση -"ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" για να επαναφέρουν τα πράγματα στον ουσιαστικό τους ρόλο, στην Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή