Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης το θέμα του κανονισμού της ΔΕΠΘΕ

ekdilosi_energoi_polites_20111213_01Προγραμματισμένο να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, είναι το θέμα του νέου κανονισμού λειτουργίας της ΔΕΠΘΕ (Tv100, Fm100). Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε μια τελευταία προσπάθειά της, ζήτησε, με επιστολή, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος. Για την περίπτωση του κανονισμού, ο εκπρόσωπός μας στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ έστειλε την παρακάτω επιστολή: >>>

 

Προς τα μέλη του δ.σ.

της ΕΣΗΕΜ-Θ

Κύριοι,

σήμερα το μεσημέρι κλήθηκα να ψηφίσω για το αν συμφωνώ να ζητήσουμε αναβολή της συζήτησης του κανονισμού της ΔΕΠΘΕ από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Φυσικά και συμφωνώ να αναβληθεί η συζήτηση.

Οφείλω, όμως, να υπογραμμίσω ότι, στην τοποθέτησή μου, στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ της 3 Απριλίου 2013, είχα επισημάνει ότι η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ προχωρούσε, από την πλευρά της, σε κάθε ενέργεια για να "περάσει" ο κανονισμός και να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν. Τότε, η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ είχε επικαλεστεί τον εκπρόσωπό μας στο δ.σ. της ΔΕΠΘΕ, Παν. Νεστορίδη, για να απαντήσει ότι υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια. Φαίνεται, όμως, ότι τα περιθώρια αυτά έχουν στενέψει ασφυκτικά.

Επίσης, σας θυμίζω ότι, γραπτά, είχα επισημάνει πως ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν είχε φθάσει ολόκληρος στα χέρια του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά είχαν αφαιρεθεί 37 ολόκληρες σελίδες, από το κείμενο που προωθούσε το δ.σ. της ΔΕΠΘΕ. Το σχετικό έγγραφό μου είχε πρωτοκολληθεί και είχε συζητηθεί από το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Θεωρώ ότι η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ έχει λόγους να τελειώσει το θέμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό δείχνει η προσπάθειά της να μας αιφνιδιάσει, αφού, όπως προφορικά με διαβεβαίωσε ο γραμματέας του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ ο κανονισμός έφθασε μόλις σήμερα, Δευτέρα, στα χέρια της διοίκησης της Ένωσης και θα έρθει στα χέρια των μελών του δ.σ. την Τετάρτη.

Θεωρώ, όμως, ότι η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν έπρεπε να αιφνιδιαστεί όπως αιφνιδιάστηκε.

Αντιλαμβάνομαι ότι την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ θα υπάρχει θέμα προς συζήτηση για τον κανονισμό. Θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ αναγκαία την παρουσία του εκπροσώπου μας στο δ.σ. της ΔΕΠΘΕ, Παν. Νεστορίδη -την οποία, άλλωστε, έχω ζητήσει και για τα θέματα του ΕΔΟΕΑΠ και -να σας θυμίσω- έχει εγκριθεί από το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ευχαριστώ

Δ.Ι. Ασπροπούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου