Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Συζήτηση ωρών στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ για την ΕΡΤ

et3_diamartyria_20130611_02.jpg

Μια συζήτηση ωρών, στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, κατέληξε σε ανακοίνωση με την οποία, η κυβέρνηση καλείται να μην αποκλείσει τη Βόρειο Ελλάδα, από τη δημόσια τηλεόραση, όπως θέλουν οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών.

Στο δ.σ. ήρθαν εργαζόμενοι στη ΔΤ (στο κλιμάκιο Θεσσαλονίκης) και παρέδωσαν ανυπόγραφο κείμενο με τις θέσεις τους για τη διατήρηση ανεξάρτητου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπαν, δια του Π. Σαββίδη, υπάρχουν φόβοι ότι στο νέο σχεδιασμό της κρατικής τηλεόρασης η Θεσσαλονίκη περιλαμβάνεται ως η έδρα ενός διευρυμένου ανταποκριτικού γραφείου.

Η συζήτηση, μάλιστα, έγινε σε… δυο δόσεις, αφού ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μ. Βοϊτσίδης, χρειάστηκε να αποχωρήσει για, περίπου, μία ώρα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα έντονη και, τελικά, αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης για το θέμα. 

Στην ανακοίνωση, η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ εντοπίζει “κυβερνητικές παλινωδίες” που “κορυφώνονται με την ακύρωση των διαβεβαιώσεων που έδιναν οι υπουργοί Παντελής Καψής και Δημήτρης Σταμάτης σχετικά με τη δημιουργία αυτόνομου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη”.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται, ακόμη, ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ δεν έχουν πάρει τις δόσεις της νόμιμης αποζημίωσής της και γίνεται λόγος για “προκλητική” επέμβαση των ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή.

Υπήρξαν διαφοροποιήσεις –κυρίως- σε δυο σημεία: Το σημείο που κάνει λόγο για ακύρωση των διαβεβαιώσεων του Καψή-Σταμάτη και την κατάληξη της ανακοίνωσης, που “καλεί επίσης όλους τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας να συστρατευτούν στο αίτημα για τη διατήρηση αυτόνομου και άρτιου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σχήματος στη Θεσσαλονίκη, στα πρότυπα της ΕΡΤ3”, όπως διαμορφώθηκε με παρέμβαση του εκπροσώπου της παράταξης “Ενωτική Πρωτοβουλία”, Χρήστου Γιαννούλη. Στα δύο σημεία διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων “Ασύνταχτος Τύπος” Μπ. Μπίκας και “Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν”, Δ. Ασπροπούλης.

Η θέση μας

Διαφοροποιηθήκαμε από την ανακοίνωση για δυο λόγους: Ειδικά ο Π. Καψής είναι συμμέτοχος του προβλήματος. Είναι ο αρμόδιος υπουργός που, άλλα λέει στη μία συνάντηση κι άλλα στην άλλη. Το αν θα υπάρχει ΕΤ3, όπως κι αν –τελικά- λέγεται, είναι δική του δουλειά, όπως διαβεβαίωνε από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα, τουλάχιστον, με αυτά που μεταφέρονταν στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Δεν ακυρώθηκαν, από μόνες, οι διαβεβαιώσεις του. Τις ακύρωσε ο ίδιος και φέρει ευθύνη. Κι αν δεν τις ακύρωσε ο ίδιος και αναγκάστηκε, τότε θα έπρεπε να παραιτηθεί. Όσον αφορά το αίτημα για αυτόνομο και άρτιο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σχήμα στα πρότυπα της ΕΡΤ3,  είχαμε διαφοροποιηθεί πριν διαμορφωθεί από τον Χ. Γιαννούλη.

Διαβάστε την ανακοίνωση με κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου