Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ένα δικαστήριο, η ΕΙΡ και η ΥΕΝΕΔ…

Παράνομη κρίθηκε, από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας και η απεργία της ΠΟΕΣΥ, στην ΕΡΤ, μετά από προσφυγή της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης. >>>

 

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ΠΟΕΣΥ ανέστειλε την απεργία στην ΕΡΤ και τώρα έχουμε το υπέροχο φαινόμενο δυο κρατικά κανάλια, η ΝΕΤ και η ΕΤ3 να ΄χουν συντονιστεί (όπως γινόταν παλιά) σε… εθνικό δίκτυο και να μεταδίδουν την ομιλία Ολάντ, που ήρθε –κι αυτός- να σώσει την Ελλάδα.

Η απεργία της ΠΟΕΣΥ συνεχίζεται για τα άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση για “πρωτοφανή”, όπως τη χαρακτηρίζει, παρέμβαση και προσωπικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, για “απαράδεκτες και άδικες δηλώσεις”.

Δες την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ με κλικ εδώ.

Η άποψή μας είναι ότι η κυβέρνηση, για άλλη μία φορά, χειρίστηκε με τον… χείριστο τρόπο μια κρίση. Προσέφυγε κατά μίας Πανελλαδικής Γενικής Απεργίας (η 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ είναι η συμμετοχή της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων στην αυριανή γενική απεργία, που γίνεται μια μέρα πριν για να καλυφθούν οι κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ) μόνον και μόνο για να μας μεταδώσει μια ομιλία ενός Γάλλου επισήμου, που ήρθε στη χώρα μας για να παζαρέψει κάποιες φρεγάτες και να θυμίσει το δόγμα “Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία”.

Θα μπορούσε, απλά, να ζητήσει την εξαίρεση των συνεργείων και των δημοσιογράφων για την κάλυψη του συγκεκριμένου γεγονότος, αφού του έδωσε, πια, τόσο μεγάλη σημασία.

Η δικαιολογία ότι την προσφυγή δεν έκανε η κυβέρνηση, αλλά η διοίκηση της ΕΡΤ, δεν αντέχει σε κριτική…

Όσο για την άποψη κάποιων να απεργούν οι δημοσιογράφοι άλλη μέρα από αυτή των υπόλοιπων εργαζόμενων, σήμερα απέδειξε την αδυναμία της. Η απεργία στο χώρο του Τύπου έδειχνε, σήμερα, απελπιστικά ξεκομμένη από την γενική απεργία της Τετάρτης. Στο κάτω-κάτω της γραφής και οι δημοσιογράφοι εργαζόμενοι είναι… Ας απεργήσουν μαζί με τους υπόλοιπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου