Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αλλαγή φρουράς της ΕΣΗΕΜ-Θ στη ΔΕΠΘΕ

tv_camera_01.jpg

Παραιτήθηκε, λόγω φόρτου εργασίας, όπως είπε ο ίδιος, σε προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ, ο εκπρόσωπος της Ένωσης στο δ.σ. της ΔΕΠΘΕ (TV100 – FM100), Παν. Νεστορίδης. »»»

Με σημερινή απόφαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, στη θέση του θα προταθεί η ταμίας, μέλος της διοίκησης, Μαρούλα Πλήκα.

Στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ κατέβηκε, ως πρόταση του Φ. Δεργιαδέ (Ασύνταχτος Τύπος), το όνομα του Δ. Ασπροπούλη (Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν). Την πρόταση ψήφισε και ο Β. Κυριακούλης (Δημοσιογραφική Ενότητα).

Σύσσωμη, πάντως, η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ αντιτάχθηκε στην υποψηφιότητα Ασπροπούλη, με το επιχείρημα ότι, επειδή ο εκπρόσωπος της παράταξής μας στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι εργαζόμενος της επιχείρησης, μπορεί να κατηγορηθεί για… παραγοντισμό!

Κοντογουλίδης και Φωκιανίδης (Δημοσιογραφική Ενότητα – Προοπτική) είχαν την άποψη ότι στο δ.σ. της ΔΕΠΘΕ έπρεπε να προταθεί ο πρόεδρος της Ένωσης, Μ. Βοϊτσίδης, λόγω των δύσκολων θεμάτων που έχουν προκύψει με τις δημοτικές επιχειρήσεις. Ο Μ. Βοϊτσίδης, όμως, αρνήθηκε και, για να μην υπάρξει κανένα… ατυχές περιστατικό στην ψηφοφορία, κατατέθηκαν μόνον οι δύο προτάσεις.

Η άποψή μας

Η διοίκηση Βοϊτσίδη ήθελε, πάντα, να ΄χει το πόδι της στη ΔΕΠΘΕ. Το αρχικό καταστατικό της εταιρίας προέβλεπε τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΣΗΕΜ-Θ στο δ.σ. της ΔΕΠΘΕ. Μάλιστα, ο αείμνηστος πρόεδρος Δ. Γουσίδης είχε πάρει μέρος στα αρχικά συμβούλια, αποχώρησε, όμως, στη συνέχεια, προτείνοντας τον Γ. Αδάμ (εργαζόμενο στην επιχείρηση) με το δικό του σκεπτικό.

Ακολούθησε η αλλαγή στάσης του αείμνηστου προέδρου, αφού, πλέον, είχε εξασφαλιστεί η τελευταία κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, που προέβλεπε αυξήσεις. Τότε είχε προταθεί ο Π. Νεστορίδης, ο οποίος, ταυτόχρονα, ήταν εργαζόμενος στον “Αγγελιοφόρο”, εκπρόσωπος στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ της παράταξης “Προοπτική” και (αργότερα) εκπρόσωπος στο δ.σ. του ΕΔΟΕΑΠ.

Το επιχείρημα ότι ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν πρέπει να είναι και εργαζόμενος στη ΔΕΠΘΕ για να μην κατηγορηθεί για παραγοντισμό, απλά, δεν αντέχει σε κριτική.

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ «ΧΕΙΡ ΤΙΣ»-ΓΡΑΦΕΙ ΠΕΡΙ «ΕΙΔΩΝ» KAI ΔΩΡΩΝ
    ΚΑΙ «ΠΟΥΣ ΤΙΣ» ΠΕΡΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
    ΤΟΤΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ (Μ..Ε..Σ)-MME ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΡΙΣΗ.
    Όταν ο Τύπος για να σταθεί ,αναγκάζεται να προσφέρει συμπληρωματικά δώρα, CD-DVD, αρώματα, τσάντες, βαλίτσες, οικόπεδα και σπίτια, σίγουρα κάτι φταίει ,που ο λαός προτιμά τα δώρα, παρά το τι γράφονται στο πόδι των εντυπώσεων και επιχειρούν να υποβαθμίσουν την κρίση του λαού.
    Όταν οι Ειδήσεις, η Ενημέρωση, η πληροφόρηση, επιχειρηθεί να εμπορευματο-ποιηθούν, τότε ο Τύπος μετατρέπεται σε «Τυπο-πώληση» λες και δεν υπάρχουν οι Θεσμοθετημένοι φορείς του Εμπορίου και οι φορείς του Τύπου –Δημοσιογραφίας, μετατρέπονται σε εξειδικευμένο Εμπόριο, CD-DVD-Περιοδικών, Βιβλίων-Εγκυκλοπαιδειών- διαμερισμάτων κλπ, χωρίς κανόνες, υπερκεράζοντας ακόμη και τον ρόλο των Πολυκαταστημάτων-Παντοπωλείων και Περιπτέρων. Τότε και οι Δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε μεταπωλητές ειδών και όχι Ειδήσεων.
    Όταν, οι Δημοσιογράφοι επιχειρούν να υπαλληλικοποιηθούν και δεν αισθάνονται ότι είναι λειτουργοί της Δημοκρατίας, μετερχόμενοι συντεχνιασμούς, υπερεργολαβικότητες, pey rol κλπ,τότε υφίστανται την σημερινή κατάντια και τους φταίνε οι άλλοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή