Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Φως στο τούνελ;

Aggelioforos_20110726_01.jpg

Μπορεί το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ να συζήτησε, σήμερα, για την κατάσταση στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος της Κυριακής”, όμως αυτήν τη φορά, η έκδοση θα προχωρήσει κανονικά, χωρίς την περίπτωση απεργίας –τουλάχιστον γι αυτήν την εβδομάδα…

Παρά το ότι το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε να μην κηρύξει απεργία για αύριο, η απόφαση αυτή χαρακτηρίστηκε, για άλλη μία φορά, από συνεχόμενα πήγαινε – έλα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στη συνεδρίαση του δ.σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, στην οποία ήταν παρόντες έξι (Βοϊτσίδης, Κοντογουλίδης, Ρεπανάς –από τη Δημοσιογραφική Ενότητα Προοπτική, Ασπροπούλης από Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν, Μπίκας από Ασύνταχτος Τύπος και Γιαννούλης από Ενωτική Πρωτοβουλία), η διοίκηση κατέθεσε πρόταση να κηρυχθεί απεργία στο μέσον, καθώς η οφειλή της εργοδοσίας φθάνει τους δυόμισι μισθούς. Επιφυλάχθηκε μόνον ο εκπρόσωπος της παράταξης Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν, ζητώντας ξεκάθαρες αποφάσεις που να μην ανακαλούνται αμέσως μόλις η εργοδοσία καταβάλει ένα μικρό ποσοστό των οφειλόμενων, αφού τα ποσοστά αυτά, ουσιαστικά, δεν προσφέρουν κάτι στα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων. Μάλιστα, ο Δ. Ασπροπούλης πρότεινε να προχωρήσει η ΕΣΗΕΜ-Θ σε άλλα μέσα (ένδικα) μήπως και σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζόμενων. Η πρόταση απορρίφθηκε και ψηφίστηκε η κήρυξη απεργίας.

Λίγα λεπτά, όμως, πριν τη λήξη της συνεδρίασης του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ (θα ακολουθούσε συνέλευση των εργαζόμενων στην ΕΡΤ στους χώρους της ΕΤ3 στην λ. Στρατού και το δ.σ. επείγονταν να συμμετέχει) υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη του Αγγελιοφόρου, κ. Αλ. Μπακατσέλου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα εξοφληθεί –τουλάχιστον- ένας μισθός από τους οφειλόμενους και μέρος των υπόλοιπων οφειλόμενων, ενώ υπάρχει και μία θετική εξέλιξη στα οικονομικά της εταιρίας που δεν αποκλείει την πλήρη εξόφληση των οφειλόμενων στους εργαζόμενους. Με βάση την εξέλιξη αυτή η διοίκηση πρότεινε την αναστολή της κινητοποίησης που είχε αποφασιστεί, κατά πλειοψηφία, νωρίτερα.

Η εξέλιξη αυτή, απλά δικαίωσε την τοποθέτηση του εκπροσώπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου