Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Τροφή για σκέψη ντάλα μεσημέρι

Τη διοίκηση, στην ΕΣΗΕΜ-Θ, ασκεί το διοικητικό συμβούλιο, λέει το καταστατικό. Δια της πλειοψηφίας. Για την οποία, τα τελευταία χρόνια, τόσα και τόσα ακούμε. Κι ας είναι η πλειοψηφία αυτή, σε... πλείστες όσες περιπτώσεις, ευκαιριακή.
Έτσι και σήμερα. Η πλειοψηφία αποφάσισε να εκδώσει δυο ανακοινώσεις: Η μία κατά συνδικαλιστή άλλου κλάδου, που εξύβρισε, σύμφωνα με καταγγελία του παθόντα, άλλον συνδικαλιστή, μέλος του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Η άλλη κατά ανώνυμων μπλογκ. Που κάτι έγραψαν, αλλά αν δεν το διάβασες, στα ανώνυμα μπλογκ, δεν καταλαβαίνεις γρι. 
Για την πρώτη ανακοίνωση δεν έχω να πω και πολλά πράγματα. Πέρα από το ότι η επίθεση έγινε το βράδυ της Τρίτης κι έπρεπε να φθάσει απόγευμα Παρασκευής, για να αντιδράσει η Ένωση Συντακτών.
Για τη δεύτερη, όμως, έχω να πω... Γράφτηκε, λοιπόν, κάπου, κάτι, για κάποιον. Κι ΕΣΗΕΜ-Θ αντέδρασε, επειδή είναι αντίθετη στο κάποιοι να γράφουν κάποια πράγματα εναντίον κάποιων. Κι αν οι κάποιοι θέλουν να γράφουν για κάποιους, κάποια πράγματα, πρέπει να το κάνουν ενυπόγραφα...
Γιατί, λοιπόν, πρώτη η ΕΣΗΕΜ-Θ δεν γράφει με ονόματα και διευθύνσεις; Ποιο είναι το ιστολόγιο που έγραψε; Γιατί βάζουμε στο ανάθεμα όλον τον ηλεκτρονικό τύπο -αυτόν τον ίδιο που (δήθεν) θέλουμε να εντάξουμε στους κόλπους μας, επειδή εργάζονται στον τομέα δεκάδες (μπορεί και εκατοντάδες) μέλη μας; Αλλά που δε μας νοιάζει διόλου να τον τσουβαλοποιήσουμε.
Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ περιορίζεται σε μικρούς τοπικούς πολέμους, αντί να χαράξει πολιτική. Πολιτική την οποία έπρεπε να έχει χαράξει προ ετών. Απλά χτυπά μια στο καρφί και μια στο πέταλο -κι ό,τι γίνει, έγινε. 
Αυτή τη σαλαμοποίηση του συνδικαλιστικού αγώνα, από τους ίδιους τους συνδικαλιστές προσπάθησα να σταματήσω όταν, στο τελευταίο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ κατέβασα πρόταση για να τεθεί, πλέον, σε πραγματική βάση, το ποιοι είναι οι στόχοι της Ένωσης, από δω και στο εξής. Αφορμή πήρα από τρία διαφορετικά θέματα της ημερήσιας διάταξης (την κατάσταση σε ΕΡΤ, Μακεδονία και Αγγελιοφόρο), που έχουν ένα κοινό εφαλτήριο: Το τοπίο των εργασιακών σχέσεων αλλάζει, απουσία της ΕΣΗΕΜ-Θ. Ή, όπως γράφεται, τελευταία, στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, από μεμονωμένα μέλη της διοίκησης (και μη). Χωρίς, πάντως, αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου -έστω κι αν αυτές παίρνονται με ευκαιριακές πλειοψηφίες.
Δ. Ι. Ασπροπούλης
μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ
μέλος του δ.σ.
κι εκλεγμένος με την παράταξη
Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου