Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Να ανοίξουμε το διάλογο για το μέλλον της ενημέρωσης σε Μακεδονία και Θράκη


Επιτακτική είναι, πλέον, η ανάγκη να ανοίξει ο διάλογος για το εργασιακό τοπίο στα ΜΜΕ της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως ζήτησε ο εκπρόσωπός μας, στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου. Τα νέα που έρχονται, από κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης του χώρου ευθύνης της ΕΣΗΕΜ-Θ μόνον ευχάριστα δεν είναι. 


Τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην εφημερίδα Εβδόμη της Καβάλας. Πλέον, η εφημερίδα εκδίδεται με μία δημοσιογράφο – μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ κινούμενη στα όρια της νομιμότητας (αφού για την ύπαρξή τους οι περιφερειακές εφημερίδες οφείλουν να απασχολούν επαγγελματία δημοσιογράφο – μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ).

Η κατάσταση στην εφημερίδα, πλέον, είναι στο μη παρέκει, αφού, το πρωί, κοινοποιήθηκαν άλλες τέσσερις απολύσεις (σ.σ. των Αλ. Νταβή, Ν. Σπιτσέρη, Γ. Νελόπουλου και Κ. Φιλίδη), τα οφειλόμενα της επιχείρησης προς τους –απολυμένους- εργαζόμενους είναι πολλά και φως στον ορίζοντα δεν υπάρχει.

Πρέπει να θέσουμε, πλέον, το ερώτημα και να δώσουμε γενναία απάντηση: Πώς μια εφημερίδα μοντέλο, σε μια πόλη με ιστορία στον Τύπο, την Καβάλα, έφθασε σε αυτό το σημείο; Πώς ένας εκδότης έχει καταφέρει να στρέψει εναντίον του κάθε κατηγορία εργαζομένων στα ΜΜΕ, ή, στην καλύτερη περίπτωση, να διατηρεί στην επιχείρησή του εργαζόμενους που παραμένουν εκεί από βιοποριστική ανάγκη -και μόνον;

Απαντήσεις τώρα! Χρόνος δεν υπάρχει. Το ότι θα γίνουν τα νόμιμα υπέρ των εργαζομένων το θεωρούμε δεδομένο.  

Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου