Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μακρά συζήτηση στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ για την ΕΡΤ

Το θέμα της ΕΡΤ και της κυβερνητικής προσπάθειας να καθιερώσει την ΔΤ απασχόλησε και το σημερινό δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Η Ένωση Συντακτών της Βόρειας Ελλάδας αναζήτησε τρόπους αντίδρασης κι επαναβεβαίωσε την αντίθεσή της στο μόρφωμα της ΔΤ.


Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε, ακόμη, τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ, να ζητήσει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, όταν θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τους άλλους υπουργούς, για να θέσει τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημοσιογραφικός κόσμος της Μακεδονίας και της Θράκης.

Πολλές ήταν οι τοποθετήσεις για το θέμα της υποβολής δικαιολογητικών από μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, ώστε να προσληφθούν στη ΔΤ ή στη ΝΕΡΙΤ. Το θέμα προβλημάτισε όλους τους συμβούλους, ανεξαρτήτως παρατάξεων. 

Κι όλα αυτά, την ώρα που γίνεται εισαγγελική έρευνα στη Δημόσια Τηλεόραση. Να διερευνηθεί η μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΣΠΕΡΤ, στην οποία γίνεται λόγος για αδήλωτη εργασία στη Δημόσια Τηλεόραση, ζητεί από τους υφιστάμενους της εισαγγελίας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η θέση μας:
Το "μαύρο" στις οθόνες ήταν μια πράξη αντιδημοκρατική. Δε χωρά κουβέντα σε αυτό. Η κατάργηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης με μια απόφαση, το λουκέτο στην ΕΡΤ, το σπρώξιμο εκτός εργασίας χιλιάδων συναδέλφων, ήταν απαράδεκτο.

Απαράδεκτες, όμως, είναι και οι προσπάθειες κάποιων, να κατευθύνουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι πλήττονται από παντού. Δεν είναι δυνατό να γίνονται προσπάθειες κατεύθυνσης είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη πλευρά, λες και οι εργαζόμενοι είναι μικρά παιδιά, που χρειάζονται συμβουλές και νουθεσίες.

Αστείες είναι οι δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν. Δεν πείθουν και τον πιο αφελή. Είναι αδιανόητο για μας να κατάφεραν να πείσουν έστω κι έναν με τα λεγόμενά τους.

Είμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια να... μαντρωθεί το κοπάδι. Η συνδικαλιστική συνείδηση και η επαγγελματική ηθική είναι προσωπικές αρετές. Τις επικροτούμε, όπου κι αν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου