Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Οικονομικά είναι τα πρώτα θέματα των σημερινών εφημερίδων. Πώς να γίνει διαφορετικά... Από το "τάμα" του Σαμαρά της Αυγής, ως τις προτροπές της Νίκης για... μικρά μυστικά και καλές αποδόσεις.  Ξεχωρίζουν δυο τοπικές, ο Αγγελιοφόρος που επαναφέρει θέμα λειτουργίας καταστημάτων τα Σαββατοκύριακα της ΔΕΘ κι ο Τύπος Θεσσαλονίκης, που προβάλει τις ελληνικές πρωτιές στην Ολυμπιάδα Μαθητών της Βραζιλίας. >>>

Αναλυτικά:
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές στη ΔΕΘ"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα ιδιότυπο μέτωπο, υπέρ της λειτουργίας της αγοράς τα δύο Σαββατοκύριακα της ΔΕΘ, συγκροτούν άνθρωποι της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι φορέων της πόλης". Μάλιστα, κάνει λόγο για "κοινό μέτωπο Μπουτάρη, Ψωμιάδη και εκπροσώπων φορέων".
Η ΑΥΓΗ: "Το τάμα του Σαμαρά...".
Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι "θέμα ημερών η οριστικοποίηση του "πακέτου" μέτρων που θα πλήξουν μισθούς, συντάξεις και μικρομεσαίους και θα εκτοξεύσουν την ανεργία. Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται σαν να έχει κάνει τα μέτρα τάμα στη Μέρκελ, με την οποία θα συναντηθεί την άλλη Παρασκευή".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δραστικές περικοπές σε 171 φορείς του Δημοσίου".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει δοθεί "εντολή μείωσης μισθών, δαπανών" και προσθέτει: " Νέο κύμα περικοπών περιμένει τις ΔΕΚΟ και τους φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία δίνει εντολή στις διοικήσεις τους να εφαρμόσουν τις ήδη θεσμοθετημένες μειώσεις αποδοχών και περικοπής κόστους λειτουργίας τους".
Η ΝΙΚΗ: "Σώστε τα λεφτά σας, κερδίστε από τις καταθέσεις σας".
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στα "μυστικά για σίγουρες αποδόσεις στην εποχή της κρίσης και πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε καλά κέρδη και τι πρέπει να προσέξετε".
ΚΕΡΔΟΣ: "Διπλός αγώνας δρόμου".
"Οριστικοποιούνται το πακέτο μέτρων και οι διαρθρωτικές αλλαγές. Οι δεκαπέντε κωδικοί που περιμένουν το "ναι" της τρόικας", γράφει η εφημερίδα και σημειώνει ότι "σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης τελεί το διάστημα αυτό το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς μέσα στο λίγο διάστημα που απομένει μέχρι την επιστροφή της τρόικας, θα πρέπει όχι μόνο να συγκεκριμενοποιήσει το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και να θέσει σε τροχιά εφαρμογής τις προαπαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές που προβλέπει το μνημόνιο για την εκταμίευση της δόσης".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς επαφές".
"Από αύριο οι τελικές πινελιές στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, ενώ η Ευρωζώνη περνά το κατώφλι της ύφεσης. Με την επιστροφή Σαμαρά αρχίζουν τα δύσκολα. Απρόσμενη στήριξη Όλι Ρεν στην Αθήνα".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Μέτρα σοκ για 1.000.000 πολίτες".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "χάνουν κυρίως εργαζόμενοι ΔΕΚΟ και μητέρες ανηλίκων" και στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι "περισσότεροι από 1.000.000 είναι οι πολίτες , οι οποίοι θα υποστούν οικονομικές συνέπειεες από το νέο πακέτο μέτρων που αναμένεται να αποφασιστεί και να υλοποιηθεί περί τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο μέσα στον Σεπτέμβριο.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενάντια στην εξαθλίωση του λαού που επιδιώκουν συγκυβέρνηση - τρόικα- μονοπώλια".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η λίστα βαρβαρότητας των 11,6 δισ. για την επόμενη διετία, αλλά και τα πρόσθετα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να καλυφθεί η τρύπα του προϋπολογισμού θα οδηγήσουν με τον πιο βίαιο τρόπο τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα σε μόνιμη, βαθιά, απόλυτη εξαθλίωση".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ολυμπιονίκης η Ελλάδα σε Αστρονομία-Αστροφυσική"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι, "παρά τη φτωχή συγκομιδή μεταλλίων στο Λονδίνο, στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας- Αστροφυσικής στο Ρίο της Βραζιλίας «έλαμψαν» οι Έλληνες μαθητές!" και προσθέτει ότι "πέντε στα πέντε πέτυχε φέτος η Ελλάδα στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής για μαθητές που ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με την απονομή των βραβείων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Η ελληνική αποστολή απέσπασε το πρώτο της ασημένιο, δύο χάλκινα μετάλλια και δύο εύφημες μνείες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου