Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Νέα απεργία στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική

makedonia_02.jpg
Σε 24ωρη απεργία αποφάσισε να προχωρήσει η ΕΣΗΕΜ-Θ, στις εφημερίδες “Μακεδονία”, “Θεσσαλονίκη” και “Σπορ του Βορρά”, για αύριο, Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014, όπως είχε αποφασίσει από την περασμένη εβδομάδα.

 

Το θέμα συζητήθηκε και στη σημερινή (Τρίτη, 13 Μαΐου) συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ –που είναι, ακόμη, σε εξέλιξη. Όπως γνωστοποιήθηκε στα μέλη του δ.σ. η εργοδοσία, που οφείλει μέρος του Μαρτίου, γνωστοποίησε ότι υπάρχει περίπτωση καταβολής μέρους του ποσού, από τα έσοδα των διαφημίσεων των Κυριακών των εκλογών.

Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν δύο προτάσεις: Για απεργία την Τετάρτη και στάσεις εργασίας σήμερα, Τρίτη (από τον Μπ. Μπίκα του “Ασύνταχτου Τύπου”) και απεργίας την Τετάρτη (από τη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ). Υπέρ της πρώτης πρότασης τάχθηκαν εκτός του Μπ. Μπίκα και οι Δ. Ασπροπούλης (“Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν”), Β. Κυριακούλης (“Δημοσιογραφική Ενότητα”) και Τζένη Ευθυμιάδου (“Ενωτική Πρωτοβουλία”). Οι Μ. Βοϊτσίδης, Β. Κοντογουλίδης, Τ. Φωκιανίδης, Αντ. Ρεπανάς και Μ. Πλήκα (της “Δημοσιογραφικής Ενότητας – Προοπτικής”) υπερψήφισαν την πρότασή τους.

Στην ανακοίνωσή της, για την απεργία, η ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει:

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων, νυν και πρώην εργαζόμενων στη ΜΕΕ ΑΕ, καλεί την εργοδοσία:

  • Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε συναδέλφους που απολύθηκαν ή αποχώρησαν εθελουσίως.
  • Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου