Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Απίστευτο μπάχαλο στη ΝΕΡΙΤ

Δεκτή έγινε από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ η παραίτηση που υπέβαλε για λόγους ευθιξίας η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του δ.σ. της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., Κατερίνα Ευαγγελάκου.


Δεκτή έγινε και η παραίτηση του κ. Νίκου Ξανθούλη, προκειμένου να ενεργοποιηθεί στην οργάνωση των Μουσικών Συνόλων.

Ως νέα μέλη εισέρχονται στο ΔΣ του νέου φορέα ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Δονάτος και ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης. Η θητεία των ανωτέρω λήγει με το πέρας της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, που ορίσθηκε με την 4/3.10.2013 Απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, το Εποπτικό Συμβούλιο έδωσε εντολή στον πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο να προβεί σε πλήρη έλεγχο της νομιμότητας της διαδικασίας ανάθεσης των προγραμμάτων που επελέγησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του παυθέντος προέδρου Γ. Προκοπάκη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ανέθεσε καθήκοντα Συμβούλου του στον Νίκο Ξανθούλη για την οργάνωση των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και την προετοιμασία των μουσικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα ακολουθήσουν κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Καλά κρατεί η κοροϊδία

Την ίδια στιγμή, όμως, η κοροϊδία προς τους πρώην εργαζόμενους συνεχίζεται. Όπως έγινε γνωστό στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, υπάρχουν τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις ότι οι πρώην εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν, όμως δεν υπάρχει ουσιαστική δέσμευση για τον χρονικό ορίζοντα, το ύψος της αποζημίωσης, ή το πώς θα υπολογιστεί αυτή.

Η εκκαθαρίστρια της ΕΡΤ, Αφροδίτη Γουγά, διαβεβαίωσε, τηλεφωνικά, τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ, Μάκη Βοϊτσίδη ότι, η σχετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία, οι πρώην εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν, ως τις 11/5 με τις συλλογικές συμβάσεις και, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με βάση την ΚΥΑ έχει "περάσει". Τις αποζημιώσεις ανέλαβε να καταλογίσει ιδιωτική εταιρία, η οποία, επίσης, θα διευκρινίσει την προϋπηρεσία των εργαζομένων. Η εκκαθαρίστρια, όπως ειπώθηκε στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, "εξέφρασε την ελπίδα" να καταβληθούν οι αποζημιώσεις ως τις εκλογές, όμως κανένα από τα μέλη του δ.σ. δεν ενστερνίστηκαν αυτήν την ελπίδα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ενημερώθηκε, ακόμη, ότι οι βεβαιώσεις αποδοχών των εργαζομένων πέρασαν στο taxisnet κι ότι τα δεδουλευμένα θα καταβληθούν μετά τις εκλογές (δεν έχουν καταβληθεί ακόμη από τότε που αποφασίστηκε το βίαιο λουκέτο στην ΕΡΤ).

Εργαζόμενος στην ΕΡΤ (ο Ν. Λαδιανός) που ήταν παρών στη συνεδρίαση, ενημέρωσε πως οι βεβαιώσεις αποδοχών δεν αφορούν τους καταβληθέντες μισθούς του καλοκαιριού του 2013, κάτι που δεν αποκλείεται να προκαλέσει προβλήματα στις φορολογικές δηλώσεις των εργαζόμενων. "Κινδυνεύουμε να είμαστε φορολογικά... ανήμεροι", είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εργαζόμενος υπογράμμισε την άσχημη συμπεριφορά των ιθυνόντων της ΝΕΡΙΤ προς τους πρώην εργαζόμενους και τόνισε πως στελέχη από τον τομέα διαχείρισης προσωπικού (η αναφορά ήταν ονομαστική) αμφισβητούν ακόμη και την καταβολή αποζημίωσης. "Η κοροϊδία συνεχίζεται. Μας εμπαίζουν όλοι", πρόσθεσε.

Από τη διοίκηση αρχικά αμφισβητήθηκε η χρησιμότητα μιας ανακοίνωσης, την οποία, μάλιστα, πρότεινε ο... γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ Β. Κοντογουλίδης (ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί στην διοικούσα παράταξη, από την πρώτη στιγμή, στο θέμα της ΕΡΤ). Τελικά η ανακοίνωση εκδόθηκε, αφού, όπως φαίνεται, τα γεγονότα με τις παραιτήσεις στην ΝΕΡΙΤ έσπρωξαν προς αυτήν την κατεύθυνση...

ΕΣΗΕΜ-Θ: Τραγέλαφος

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ-Θ, κάνει λόγο για «τραγέλαφο δίχως όριο» στον οποίο οδηγείται η υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα «με ευθύνη της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την Ένωση Συντακτών, το μέγεθος της κυβερνητικής ανευθυνότητας καταδεικνύουν:
Οι διαδοχικές παραιτήσεις του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Γιώργου Προκοπάκη, και της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου, Κατερίνας Ευαγγελάκου, για τις οποίες κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να δώσει με θεσμικό τρόπο εξηγήσεις.
Η πανηγυρική μετονομασία του μορφώματος «Δημόσια Τηλεόραση» σε ΝΕΡΙΤ, τη στιγμή που εκκρεμούν ακόμα και οι προσλήψεις αυτών που υποτίθεται πως επιλέχθηκαν να στελεχώσουν τον νέο φορέα.

Και, μεταξύ άλλων, η ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει: «Ακόμη μεγαλύτερη είναι η ένταση της εκδικητικότητας έναντι των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ: Η κυβέρνηση επικαλείται νομικά κωλύματα για να τεκμηριώσει τη μη καταβολή πλήρων αποζημιώσεων, και όταν αυτά ανατρέπονται με τροπολογία που ψηφίζεται από το ελληνικό κοινοβούλιο, απλώς εξακολουθεί να εμπαίζει όσους υπηρέτησαν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να μην τους καταβάλει δεδουλευμένα τα οποία τους οφείλει. Επιπλέον δοκιμάζει να μεταφέρει στην πλάτη των πρώην εργαζομένων την αφερεγγυότητά της, καθώς με τις καθυστερήσεις της τους οδηγεί σε αδυναμία να υποβάλουν εγκαίρως τις φορολογικές δηλώσεις τους».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου