Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Φούντωσαν οι φήμες στη ΔΕΠΘΕ

Οργιάζουν οι φήμες στη ΔΕΠΘΕ, που θέλουν τη διοίκηση να χρησιμοποιεί τις ατομικές συμβάσεις εργασίας ως όπλο για να διασπάσει το αρραγές εργασιακό μέτωπο. >>>
Η κατάσταση σε Δημοτική Τηλεόραση και Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται ανησυχητική, καθώς, παρά τη δέσμευση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μ. Βοϊτσίδη, την ταμία Μαρούλα Πλήκα, τον αντιπρόεδρο Τ. Φωκιανίδη και τον εκπρόσωπο της Ένωσης στο δ.σ. της ΔΕΠΘΕ Π. Νεστορίδη, ότι δε θα υπάρξουν μειώσεις μισθών έως ότου ανακοινωθούν, όπως ο νόμος ορίζει, από Κοινή Υπουργική Απόφαση, το δ.σ. της ΔΕΠΘΕ στην ερχόμενη συνεδρίασή του θα συζητήσει θέμα... ατομικών συμβάσεων!
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε, επίσης, δεσμευτεί σ΄ αυτήν τη συνάντηση που για την διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν "φιλική", ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις κι ότι θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης ως το τέλος του χρόνου, με την επιπλέον χρηματοδότησή της μέσω του δημοτικού συμβουλίου. 
Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι έχουν εισπράξει με καθυστέρηση την προκαταβολή Σεπτεμβρίου και από το λογιστήριο τους διαμηνύουν ότι η εξόφληση Σεπτεμβρίου θα γίνει στα τέλη... Οκτωβρίου!
Και, καθώς στο δ.σ. της ΔΕΠΘΕ αναμένεται να συζητηθεί θέμα ατομικών συμβάσεων, οι φήμες φουντώνουν. Όπως, για παράδειγμα, η φήμη ότι, για το επόμενο έτος, δε θα υπάρξει έγκριση της χρηματοδότησης για τη λειτουργία της επιχείρησης από το δημοτικό συμβούλιο, την ώρα που ο ίδιος ο δήμαρχος έχει κάνει ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι "η ΔΕΠΘΕ πρέπει να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει"!
Το ίδιο φουντώνει κι η ανησυχία των εργαζόμενων, που αναρωτιούνται τι θα κάνουν αν τους προταθεί να υπογράψουν ατομική σύμβαση με μειωμένες αποδοχές, ειδικά όταν κάποιοι αναρωτιούνται τι να κάνουν, αν τους προταθεί να υπογράψουν ατομική σύμβαση με... αυξημένες αποδοχές!
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ διατυπώθηκε από όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δ.σ. ότι η Ένωση είναι αποφασισμένη να αντιδράσει δυναμικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής ατομικών συμβάσεων, που θα επηρεάσει αρνητικά τις εργασιακές συνθήκες έστω και για έναν εργαζόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου