Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Και δεν τους πληρώνουν και τους ζητούν μειώσεις!



Δεν έχουν πληρωθεί το μισθό του Αυγούστου. Δεν έχουν εξοφληθεί για την εργασία  τους το Σεπτέμβριο. Δεν έχουν λάβει ακόμη το επίδομα θερινής άδειας.  Κι όμως, η εργοδότρια εταιρία τούς ζητεί να συμφωνήσουν σε μειώσεις των αποδοχών τους σε ποσοστό 15% κατά μέσο όρο, αλλά και να συναινέσουν σε αλλαγές των όρων εργασίας τους επί τα χείρω.  >>>


Ο λόγος αφορά στους δημοσιογράφους και στους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού «Δίκτυο» των Σερρών, οι οποίοι υποχρεώνονται πλέον να περάσουν στα χαρακώματα.

Το πρωτοβάθμιο σωματείο όπου ανήκουν οι δημοσιογράφοι, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), προκήρυξε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την προσεχή Δευτέρα, ζητώντας από την εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού:

* Να καταβάλει αμέσως στο σύνολο των εργαζομένων τα δεδουλευμένα των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου που τους οφείλει, όπως και τα επιδόματα άδειας.

* Να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για μειώσεις μισθών και άλλες αλλαγές στους όρους εργασίας και αμοιβής των δημοσιογράφων.

Παράλληλα, για ίδια ημέρα έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία το έτερο πρωτοβάθμιο σωματείο, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος, διεκδικώντας αφενός μεν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και του επιδόματος αδείας, αφετέρου δε την πιστή τήρηση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Τα δύο σωματεία δηλώνουν ότι θα εξαντλήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων μελών τους.
______________________________________________________________________
Αναδημοσίευση από το http://gmoulkas.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου