Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Θα πληρωθούν, τελικά, στη ΔΕΠΘΕ;

Χωρίς πρόγραμμα εκπέμπουν, από το πρωί, το Δημοτικό Ραδιόφωνο και η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι τεχνικοί και το τμήμα κίνησης της Δ.Ε.Π.ΘΕ. συμμετέχουν στη σημερινή πανελλαδική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε., με αφορμή τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα. >>>

Στην κινητοποίηση δε συμμετέχουν τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, καθώς η Ένωση Συντακτών δεν δέχτηκε (κατά πλειοψηφία) να κηρύξει, εκτός από τη χθεσινή 24ωρη απεργία και στάση εργασίας για σήμερα, Πέμπτη.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ έχουν άλλον έναν λόγο να απεργούν και να διαμαρτύρονται: Έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από τις 15 Σεπτεμβρίου, όταν και πήραν έναντι για τις αμοιβές του μήνα. Όπως υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους, απεργούν "εκφράζοντας την αγανάκτησή μας για τον εμπαιγμό της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης που αναίτια και αντισυμβατικά μας έχει απλήρωτους εδώ και 30 ημέρες. Ζητάμε εγγράφως από τον εύρωστο οικονομικά – σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Καπόν - Δήμο Θεσσαλονίκης να μας εξηγήσει τους λόγους της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας".
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο εκπρόσωπός μας, Δ. Ασπροπούλης, ζήτησε να αναλάβει η Ένωση δράση, για το πρόβλημα με την καθυστέρηση των πληρωμών, προτείνοντας έστω την έκδοση ανακοίνωσης. Η πλειοψηφία της διοίκησης προτίμησε να μην κάνει κάποια ενέργεια, αναμένοντας την πρόταση της διοίκησης, για νέα σύμβαση εργασίας -η οποία αναμένεται να προτείνει μεσοσταθμικές μειώσεις της τάξης του 17% στα εισοδήματα των δημοσιογράφων που, ήδη, έχουν υποστεί μειώσεις ως και 30%!
Ειδικά για το θέμα της καταβολής των μισθών, "λύση" βρέθηκε λίγο μετά τις... 14.00 σήμερα Πέμπτη! Υπογράφηκε το σχετικό ένταλμα, από την Πάρεδρο, με παρέμβαση... του υπουργού Μακεδονίας Θράκης και δρομολογήθηκε η πληρωμή των εργαζομένων σε Δημοτικό Ραδιόφωνο και Δημοτική Τηλεόραση...
Όσον αφορά τη συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, παρά το ότι η ΠΟΕΣΥ πρότεινε στάσεις εργασίας για σήμερα (ο Δ. Ασπροπούλης της παράταξης "Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν" τάχθηκε υπέρ αυτής της πρότασης, ο Π. Μανδατζής της παράταξης "Ασύνταχτος Τύπος" κατέθεσε έγγραφη πρόταση για γενικές κινητοποιήσεις, την οποία ο εκπρόσωπος της παράταξης "Δ.Σ." είδε "θετικά", όπως και ο εκπρόσωπος της παράταξης "Δημοσιογραφική Ενότητα" Βασ. Κυριακούλης) το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε συμμετοχή μόνον στην 24ωρη απεργία.
Άποψή μας είναι ότι, ναι μεν, οι 24ωρες απεργίες δεν προσφέρουν στον κλάδο με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν, πλέον, όμως, σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις δεν είναι δυνατό να μη συμμετέχουν ΚΑΙ οι δημοσιογράφοι, αφού, πάνω από όλα, είναι εργαζόμενοι. Το επιχείρημα για την απώλεια επιπλέον μεροκάματου, είναι αδύναμο: Έχουμε χάσει -σχεδόν- τα πάντα. Ένα μεροκάματο, ακόμη, το θυσιάζουμε μπροστά στο δημόσιο συμφέρον.
Οι τεχνικοί και οι εργαζόμενοι στο τμήμα κίνησης κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους της Δ.Ε.Π.ΘΕ.  στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους στις 10.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου