Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Κάνει πίσω η κυβέρνηση για το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αναδιπλώνεται η κυβέρνηση, όσον αφορά στον ασφυκτικό έλεγχο της «εθνικής πηγής» των ειδήσεων. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απέσυρε τελικώς από τη Βουλή την επίμαχη ρύθμιση για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οποία είχε ενταχθεί στην τροπολογία για τη εξίσωση των φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο. >>>

Η ρύθμιση προέβλεπε, μεταξύ άλλων, ότι συστήνεται επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα τέσσερα μέλη του οποίου θα είναι εκπρόσωποι του Δημοσίου και θα διορίζονται από την κυβέρνηση. Παράλληλα, διαχωριζόταν η ιδιότητα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΕ-ΜΠΕ απ΄ εκείνην του διευθύνοντος συμβούλου του, ενώ καταργούνταν η υποχρεωτική δημοσιογραφική ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου, ο τρόπος επιλογής του και τα προσόντα αυτού, βάσει του  καταστατικού λειτουργίας του πρακτορείου (πτυχία ΑΕΙ ή πολυετής πείρα σε διευθυντική θέση ΜΜΕ κ.ά.). Ακόμη, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου επιτρεπόταν να είναι πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος ή μέλος Δ.Σ. συνδεδεμένων με το ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσίων επιχειρήσεων, χωρίς ωστόσο καμία πρόσθετη αμοιβή ή αποζημίωση.

Καταγγελίες για λογοκρισία
Σημειώνεται ότι το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παραμένει ακέφαλο μετά την απαλλαγή του Ηλία Μάτσικα από τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή, σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος zoornalistas, η αφορμή για την αποπομπή του κ. Μάτσικα βρέθηκε σε δύο τηλεγραφήματα του πρακτορείου: για τη σχεδιαζόμενη «καρατόμηση» στελεχών του ΣΔΟΕ και για τις δηλώσεις που θα έκανε ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από ταξίδι στο Παρίσι. Ο αποπεμφθείς γενικός διευθυντής μιλάει για λογοκρισία και απροκάλυπτες μεθοδεύσεις των κυβερνώντων, σημειώνει ο ίδιος ιστότοπος.
________________________________________________________
Αναδημοσίευση από το http://gmoulkas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου