Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Απεργία για άλλες 15 ημέρες στον Alpha 98,9

Στα άκρα εξωθείται η διαμάχη της εργοδοσίας του ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98,9 και των των απεργών τεχνικών. >>>


Παρά την πρόσφατη δικαστική απόφαση υπέρ της διαφύλαξης του δικαιώματος της απεργίας, η εργοδοσία δεν επέτρεψε να εισέλθει χτες στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού η τεχνικός που ήταν εξωδίκως ορισμένη ως βάρδια ασφαλείας, αρνούμενη έτσι να αποδεχθεί τις υπηρεσίες της.

Κατόπιν αυτού, αλλά και της άρνησης των εκπροσώπων του Alpha 98,9 να παραστούν στη διαδικασία δημοσίου διαλόγου στον ΟΜΕΔ, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) κήρυξε νέα 15νθήμερη απεργία, η οποία άρχισε σήμερα (Πέμπτη) το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 26 Οκτωβρίου.

Τα αιτήματα

Κύρια αιτήματα της απεργίας είναι:

* Να προσληφθούν εκ νέου οι τεχνικοί που απολύθηκαν, επειδή δεν αποδέχθηκαν μειώσεις των αποδοχών τους μέσω της υπογραφής ατομικών συμβάσεων.

* Να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές του Σεπτεμβρίου στους ηχολήπτες και στους ηλεκτρονικούς του ραδιοσταθμού.

* Να απόσχει η διοίκηση του ραδιοσταθμού από κάθε ενέργεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού με τη χρήση ενοικιαζόμενων/δανειζόμενων εργαζόμενων ή ατόμων που δεν έχουν προσληφθεί ως ηχολήπτες στο ραδιοσταθμό.

Η ΕΤΕΡ καταδεικνύει, σε ανακοίνωσή της, τη μη συμμόρφωση της διοίκησης του Alpha 98,9 στο διατακτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας 1646/2012. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η οποία είναι προσωρινά εκτελεστή, αναγνωρίστηκε ως παράνομη η πρόσληψη απεργοσπαστών κατά της διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης.

Τέλος, η ΕΤΕΡ καλεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν δραστικά, «ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και των εκδικητικών απολύσεων από την εργοδοσία».
_________________________________________________________________
Αναδημοσίευση από το http://gmoulkas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου