Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Προς 24ωρη απεργία η ΕΣΗΕΜ-Θ μετά το «λουκέτο» στα γραφεία του Alpha

Άλλο ένα πλήγμα στην ενημέρωση: Έκλεισαν τα γραφεία του Alpha στη Θεσσαλονίκη και απολύθηκαν δύο συναδέλφισσες, καθώς και 15 συνάδελφοι τεχνικοί. Αυτά περιελάμβανε η... μετά Γερμανών εποχή για το γραφείο της Θεσσαλονίκης. >>>
Η ΕΣΗΕΜ-Θ πραγματοποίησε ήδη ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Δ.Σ. για τη διενέργεια 24ωρης απεργίας στο κανάλι την επόμενη Παρασκευή 27 Ιουλίου (στην οποία, πάντως, άποψή μας - η οποία και μεταφέρθηκε στη διοίκηση - είναι να συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι της Αθήνας - μέλη της ΕΣΗΕΑ, για να γίνει ευρέως γνωστό το πρόβλημα). Στην ψηφοφορία και τα εννέα μέλη του Δ.Σ. είπαν «ναι» στην απεργία.
Προτείναμε, ακόμη, στη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ, μέσω του αντιπροσώπου μας στο Δ.Σ., Δ. Ασπροπούλη, τη διενέργεια εργασιακής συνέλευσης των συναδέλφων που εργάζονται στα τηλεοπτικά κανάλια, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά για όλους, και την κοινή δράση με την Ενωση Τεχνικών (την ΕΤΙΤΒΕ), καθώς τα δικά της μέλη επλήγησαν περισσότερο από την απόφαση της ιδιοκτησίας να κλείσει το γραφείο της Θεσσαλονίκης.
Ακόμη, προτείναμε την έκδοση ανακοίνωσης από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, η οποία να καταδικάζει τις ενέργειες της εργοδοσίας, από τις οποίες πλήττεται η ενημέρωση, καθώς, ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα θα καλύπτεται, πλέον, από δύο δημοσιογράφους!

3 σχόλια:

  1. h antidrasi prepi na einai maziki kai oxi aplos apo tin enosh epiteloys prepi na katalavoyme pos irthe h ora h dimosiografiki koinotita na dioksei ta afentika kai na piesi gia kalyteres meres ston xoro alla kapoioi stin enosi den xanoyn tis doylies toys leo ego tora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τελευταίες εξελίξεις στον Alpha επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της σύστασης Συνδικάτου Τύπου.
    Ας αναλογιστούμε όλοι ποια δύναμη θα είχε ένα τέτοιο συλλογικό μόρφωμα, ποια επιρροή θα ασκούσε και κυρίως ποια πίεση θα προέβαλε στους εργοδότες των ΜΜΕ.
    Ας φανταστούμε όλοι μας ένα Συνδικάτο Τύπου, στο οποίο θα ανήκαν τεχνικοί, δημοσιογράφοι, υπάλληλοι και άλλες ειδικότητες εργαζομένων από το χώρο του Τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο δικιο έχεις φίλε μου, για το Συνδικάτο Τύπου.. Δυστυχώς, κάποιοι δεν το θέλανε.... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή