Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Απολύσεις και μειώσεις μισθών στη ΔΕΠΘΕ

Μόνο δυσάρεστες ειδήσεις είχε, για τους εργαζομένους στη ΔΕΠΘΕ (FM 100 - TV 100) η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης που έγινε σήμερα, στις 3 μετά το μεσημέρι. Η διοίκηση εισηγήθηκε και απολύσεις και μειώσεις μισθών. >>>

Η πρόταση της διοίκησης (που υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία αυτών που συμμετέχουν στο δ.σ.) ήταν να απολυθούν  ρεπόρτερ του ραδιοφώνου (με προϋπηρεσία... 20 χρόνων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, συνδικαλιστική δράση -καθώς ήταν εργασιακή εκπρόσωπος ως πριν δυο εβδομάδες),  αθλητικογράφος του ραδιοφώνου (μόλις πριν μια βδομάδα του είχε ανατεθεί... εκπομπή, η οποία, για να "βγαίνει" κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν, θα υποβοηθούνταν από τους αθλητικούς συντάκτες της τηλεόρασης) και ρεπόρτερ της τηλεόρασης  (που είναι στο πρόγραμμα να εργαστεί το... Σαββατοκύριακο που έρχεται)! Αντέδρασαν στην πρόταση των απολύσεων ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Παναγιώτης Νεστορίδης (οι απολυμένοι είναι και οι τρεις μέλη της Ένωσης), ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ Γιώργος Σαράντος και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, εκλεγμένος με την Ομάδα Δημιουργίας του Κ. Γκιουλέκα, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.
Επίσης, η διοίκηση πρότεινε μειώσεις μισθών! Η πρόταση απορρίφθηκε από την ίδια τριάδα μελών του δ.σ. Μάλιστα, οι Σαράντος - Νεστορίδης, επεσήμαναν στη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ ότι το μέσον καλύπτεται από την πρόσφατη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι αμοιβές των δημοσιογράφων ορίζονται από κοινή υπουργική απόφαση, μετά από διαβούλευση με τις Ενώσεις.
Κι όλα αυτά ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν εισπράξει, ακόμη, την εξόφληση Ιουνίου, καθώς, όπως τους έγινε γνωστό -μετά από ερώτηση εργαζόμενης- κατά τη διάρκεια σύσκεψης για άλλα θέματα, την περασμένη Παρασκευή, υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στο δήμο!
Αύριο, στις 11.30 το πρωί, συγκαλείται εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στη ΔΕΠΘΕ. Εξελίξεις που, είναι πλέον φανερό ότι, έχουν προαποφασιστεί και θα έρθουν εντονότερες. Και να σκεφθεί κανείς ότι, ως τώρα, οι εργαζόμενοι στην ΔΕΠΘΕ υποχώρησαν σε βασικά τους δικαιώματα, για να βοηθήσουν "να αλλάξει η εικόνα των δημοτικών ΜΜΕ", όπως ήθελε η διοίκηση του δήμου.
Λεπτομέρεια -με σημασία: Τρεις ώρες πριν αποφασιστούν οι απολύσεις, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σπ. Πέγκας, κατέθετε ως μάρτυρας της διοίκησης του δήμου σε εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων πρώην εργαζόμενου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου