Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μας έκανες καταγγελία; Συλλαμβάνεσαι!


Τι αποκαλύπτει η ΕΤΕΡΜ-Θ 

για το Libero FM 107,4

 

Για «ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων που θυμίζουν άλλους καιρούς» κάνει λόγο η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης με αφορμή τη σύλληψη απολυμένου εργαζόμενου - μέλους της εντός του κτιρίου της Επιθεώρησης
Εργασίας, κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του η εργοδοσία του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού Libero FM 107,4.

Στόχος της «πρωτοφανούς κίνησης για τα εργατικά δεδομένα» ήταν, όπως αναφέρει η ΕΤΕΡΜ-Θ, να «σταματήσει η «τριμερής συνάντηση στο ΣΕΠΕ, που αφορούσε τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων του συναδέλφου και την καταχρηστική του απόλυση» εκ μέρους της εργοδοσίας του Libero FM 107,4. 

Σημειώνεται ότι ο εργαζόμενος τεχνικός που απολύθηκε από τον Ρ/Σ είχε αρνηθεί να υπογράψει για την ίδρυση Ενωσης Προσώπων και να αποδεχθεί μείωση του μισθού του σε ποσοστό έως 60%. Μετά την απόλυσή του προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατέθεσε αγωγή σε βάρος του εργοδότη του, θεωρώντας πως η καταγγελία της σύμβασης εργασίας του ήταν παράνομη και εκδικητική.
Ωστόσο, την ώρα συζήτησης της προσφυγής του στην Επιθεώρηση Εργασίας η αστυνομία συνέλαβε τον απολυμένο εργαζόμενο, έπειτα από προφορική μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε ο εργοδότης σε βάρος του.
Ο απολυμένος εργαζόμενος δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει με τη σειρά του μήνυση σε βάρος του εργοδότη για ψευδή καταμήνυση και τελικώς βρέθηκαν και οι δύο στο Α.Τ. Λευκού Πύργου. Τελικώς, έπειτα από προφορική εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δύο, ενώ θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Αναλυτικότερα, η πλήρης ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας – Θράκης έχει ως εξής:

«Η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού libero fm για την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων που θυμίζουν άλλους καιρούς.

»Η εργοδοσία του εν λόγω ραδιοσταθμού προέβη σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα εργατικά δεδομένα. Υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον απολυμένου συναδέλφου τεχνικού ώστε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να σταματήσει η σημερινή τριμερής συνάντηση στο ΣΕΠΕ, που αφορούσε τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων του συναδέλφου και την καταχρηστική του απόλυση!!!

»Οι ανυπόστατες κατηγορίες της εργοδοσίας δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και μετά από πολύωρη ταλαιπωρία ο Εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον συνάδελφο.

»Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η αντίδραση μας θα είναι άμεση και καίρια απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να γυρίσουν τη χώρα μας πολλές δεκαετίες πίσω.

»Καλούμε κάθε συνάδελφο και Σωματείο να καταδικάσει τις εργοδοτικές πρακτικές που φέρνουν στο νου μας άλλες αλήστου μνήμης εποχές.

»Με τους συλλογικούς μας αγώνες θα σπάσουμε το κλίμα εκφοβισμού και ανασφάλειας που προσπαθούν να σπείρουν στους εργαζόμενους οι εργοδότες και τα δεκανίκια τους. Δεν θα τους περάσει. Φροντίζαμε, φροντίζουμε και θα φροντίζουμε εμείς για αυτό.
»Κανείς εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργοδοτική βαρβαρότητα».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΤΕΡΜ-Θ, Κ,. Χατζηγεωργίου και Κοσμάς Στεφανίδης αντίστοιχα.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ

Εξάλλου, για το ίδιο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ, το οποίο κάνει λόγο για «εκβιαστικά διλήμματα» και «νέα τρομοκρατική επίθεση» εκ μέρους της ιδιοκτήτριας εταιρίας του Ρ/Σ Libero FM 107,4. Αφού αναφέρεται στα διαδραματισθέντα γεγονότα, το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ σημειώνει: «Αυτή είναι η εργοδοσία και αυτό (είναι) το κράτος της, που σπεύδει να συλλάβει απολυμένους εργαζόμενους οι οποίοι παλεύουν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία»,
Παράλληλα, το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ τονίζει:
«Οι εργοδότες εδώ και αρκετά χρόνια επιδιώκουν να χτυπήσουν τις ΣΣΕ. Τους στέκονται εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα. Αξιοποιούν παλιούς και νέους νόμους για να κάνουν πιο φθηνή την εργατική μας δύναμη. Θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με ισοπεδωμένους μισθούς και συντάξεις. Απέναντί τους πρέπει να σταθούμε με ταξική ενότητα και συσπείρωση. Σε κάθε χώρο δουλειάς να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου