Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Το διακύβευμα των εκλογών

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΑΝΗ, 
υποψήφιου για το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ

Πολλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι αναρωτιούνται, γιατί να προσέλθουν στις κάλπες της ΕΣΗΕΜ-Θ και να ψηφίσουν στις εκλογές της 30ης Μαΐου, σε μια εποχή όπου ο χώρος των ΜΜΕ συρρικνώνεται μέρα με την ημέρα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των άνεργων συναδέλφων να αυξάνεται  επικίνδυνα. 

Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν την αποχή σαν την καλύτερη λύση, μιας και η συμμετοχή στις εκλογές συνεπάγεται και την καταβολή του αντίστοιχου αντιτίμου για την ετήσια συνδρομή.  
Ωστόσο, η αποχή από την εκλογική διαδικασία οδηγεί σε αδιέξοδο. Και έπειτα η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων, που μοιάζει σήμερα ως όαση στην (εργασιακή) έρημο; Από τους όρους απασχόλησης όπου νεαροί, κυρίως, συνάδελφοι καλούνται να εργαστούν στο όνομα του εθελοντισμού και όποτε θυμηθεί ο εργοδότης τους να τους πληρώσει;
Συνεπώς, φαντάζει ως μονόδρομος η συμμετοχή σ’ αυτές  τις εκλογές, εάν  θέλουμε τουλάχιστον να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο ως μέλη του κλάδου των δημοσιογράφων.
Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτείται συστράτευση, υπευθυνότητα και διεκδικητικότητα. Το μέλλον είναι υπόθεση όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου