Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΕΣΗΕΜ-Θ: Τελευταία ευκαιρία να γίνουμε... ΚουΚουΛιστές!

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΩΥΣΗ
υποψήφιου για το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ

Μερικοί φίλοι με φωνάζουν …«κουκουλιστή». Προσοχή: Καμία επαφή με κουκουλώματα, καμία σχέση με κουκουλοφόρους. Τα απεχθάνομαι και τους απεχθάνομαι. «Κουκουλιστής» είναι ο οπαδός του ΚουΚουΛου.
Το Κόμμα Κοινής Λογικής είναι μια παράταξη ανοιχτών θυρών, με πάρα πολλούς οπαδούς, αλλά δυστυχώς χωρίς την παραμικρή οργάνωση. Δεν έχει κομματικά στελέχη, δεν έχει προέδρους τοπικών οργανώσεων και φυσικά δεν έχει εκπροσώπους στους συνδικαλιστικούς φορείς. Ή, κι αν έχει, σπανίως είναι οι επικρατέστεροι.
 Όχι πως δεν την επικαλούνται την Κοινή Λογική. Όλοι το κάνουν. Ως την κάλπη. Μετά, αυτοί που επιμένουν να την υπηρετούν, απομένουν φτωχή μειοψηφία. 
Τι λέει λοιπόν η κοινή λογική για την ΕΣΗΕΜ-Θ; 
1. Ότι πρέπει να προστατεύει τα μέλη της. Όλα ανεξαιρέτως και όχι μόνο τα «εκλεκτά». 
2. Ότι πρέπει να «αγκαλιάζει» τους άνεργους και όχι να τους βάζει στο ψυγείο.
3. Ότι πρέπει να αντιμετωπίζει όλους τους εργοδότες με τον ίδιο ζήλο και όχι αλλού να επιδεικνύει πυγμή κι αλλού να γίνεται… πυγμαία. 
4. Ότι πρέπει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αποδώσουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ή έστω μερικής απασχόλησης για άνεργους συναδέλφους (βλ. ενημερωτικό portal ΕΣΗΕΜ-Θ). 
5. Ότι πρέπει να διατηρεί επαφή και να κάνει έγκαιρη διαπραγμάτευση με τους εργοδότες, με στόχο τη μακρόπνοοη διάσωση των θέσεων εργασίας και όχι να τρέχει ασθμαίνοντας (και συνήθως όταν έχουν τελειώσει όλα) πίσω από τις εξελίξεις και τις απολύσεις, απλώς για να κερδίσει δύο μήνες ακόμα πριν από τις επόμενες απολύσεις… 
6. Ότι πρέπει να έχει Νομικό Τμήμα που να μπορεί να χειριστεί πολλές υποθέσεις ταυτόχρονα! 
7. Ότι πρέπει να αξιοποιήσει δημιουργικά υπέρ των συναδέλφων, με διαφάνεια και χωρίς αστερίσκους, τα κάποια εκατομμύρια ευρώ που διαθέτει. Και μπορεί να το κάνει αυγατίζοντας και όχι σπαταλώντας.
8. Ότι πρέπει να ενημερώνει όλους τους συναδέλφους για τις αποφάσεις της, όσο πιο γρήγορα μετά τη λήψη τους, και με το σκεπτικό της μειοψηφίας να συμπεριλαμβάνεται στην ενημέρωση αυτή, για να μπορούν οι συνάδελφοι να κρίνουν καλύτερα.
Η κρίση, λένε, δημιουργεί ευκαιρίες. 
Η δική μας ευκαιρία λοιπόν είναι αυτή! Αύριο! 
Ό, τι κι αν έχουμε ψηφίσει στο παρελθόν.
Όποιες φιλίες ή «υποχρεώσεις» θαρρούμε πως έχουμε! 

Στις 30 Μαΐου, έχουμε την ευκαιρία να Συμμετάσχουμε, για να συνεχίσουμε και την επόμενη μέρα, να Συμμετέχουμε, θέτοντας την ΕΣΗΕΜ-Θ σε τροχιά εξυγίανσης… νοοτροπίας. 
Για να την κάνουμε κορωνίδα της δημοσιογραφικής μας υπερηφάνειας, αντί για ουραγό της επαγγελματικής μας αποκαθήλωσης.
Ίσως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία, να γίνουμε όλοι ΚουΚουΛιστές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου