Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ώρα για ...ψήφο! Λεφτά υπάρχουν;

Tης ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΒΔΕΛΑ,
υποψήφιας για το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ
με την παράταξη «Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν»

Aπολύσεις, μειώσεις προσωπικού, κατάργηση θέσεων σε ΜΜΕ. Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν δεκάδες συνάδελφοί μας, που έπειτα από χρόνια δουλειάς μένουν σπίτι τους. Η ανεργία χτύπησε και τον κλάδο των δημοσιογράφων. Σε λίγο θα μπούμε στο Μουσείο Τύπου. Οι δημοσιογράφοι θα είναι συλλεκτικό είδος.
Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, πού δούλεψες, τι έχεις προσφέρει για τους εργοδότες. Είσαι ένας αριθμός και σε πολλές περιπτώσεις με πολλά εργασιακά δικαιώματα. Είσαι ασύμφορος για τα κανάλια, τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα.
Σε στιγμές απαξίωσης του κλάδου περιμένω την αντίδρασή μας. Τους αγώνες μας ενάντια στα κακόβουλα σχέδια που έχουν γι΄ εμάς. Είναι αδιανόητο να προβάλουμε στα ρεπορτάζ μας τα προβλήματα όλων των εργασιακών φορέων, να δίνουμε «λύσεις» στις εργασιακές διεκδικήσεις όλων των κλάδων και για τα δικά μας προβλήματα να σιωπούμε.
Είναι εκκωφαντική η σιωπή μας. Είναι εγκληματική η αδιαφορία μας. Τι αγώνες έχουμε δώσει για τους ανέργους μας; Ακόμη και τα προγράμματα για την κατάρτιση των ανέργων δημοσιογράφων ανακοινώθηκαν μια μέρα πριν από τη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ, ασχέτως εάν η έγκρισή τους είχε γίνει πριν από το Πάσχα. Γιατί δε διεκδικούμε πόρους χρηματοδότησης για τον κλάδο μας; Δεν μπορούμε, δεν υπάρχουν ή για τους «εκλεκτούς» οι άνεργοι είναι τελειωμένη υπόθεση;
Ειλικρινώς, φοβάμαι όλα αυτά που γίνονται για μένα χωρίς εμένα. Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε και πιστεύω πως μπορεί ο καθένας να βάλει ένα μικρό λιθαράκι. Είναι καιρός να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Είμαστε δυνατοί όλοι μαζί σα μια γροθιά. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να συμμετάσχουμε στις εκλογές μας, τα 105,65 ευρώ της ετήσιας συνδρομής είναι δυσβάσταχτα για πολλούς συναδέλφους.
Όσοι μπορούν, ας κάνουν τη διαφορά. Πρέπει να  ακουστεί η φωνή μας! Το οφείλουμε στον εαυτό μας και, όπως λέει ο φίλος μας, ο Paulo Coelho, «η μόνη δύναμη που έχουμε σ΄ αυτόν τον πλανήτη είναι η δύναμη της δικής μας απόφασης».                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου