Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Amber Alert: Προσοχή! Xάθηκαν άνεργοι δημοσιογράφοι...

...από τη συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΒΔΕΛΑ
 
Κρατώ στα χέρια μου την απόδειξη για την πληρωμή της  συνδρομής στην Ένωση Συντακτών. Επάνω δεξιά γράφει: 105 ευρώ και 6 λεπτά.
Νιώθω σαν τον ήρωα  κινηματογραφικής ταινίας, το φτωχό αγοράκι που  κέρδισε το χρυσό εισιτήριο, για να επισκεφτεί το εργοστάσιο σοκολάτας του Johnny Depp. Eίμαι τόσο τυχερή με αυτό το μαγικό χαρτί! Συμμετείχα στη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων!
 Ήμουν ο αριθμός 209 από τα 837 τακτικά μέλη της Ένωσης Συντακτών, τα περισσότερα από τα οποία έχασαν δυστυχώς την ευκαιρία να βρεθούν στο χώρο της συνέλευσης. Με μια δεύτερη σκέψη με πιάνει πανικός, καθώς με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ πληρώσαμε στο ταμείο μόνον 40 ευρώ. Απομένουν άλλα 65,6 ευρώ, τα οποία τα χρωστάμε με τη μορφή δανείου. 
Νιώθω όμως ασφαλής. Η Ένωση Συντακτών φρόντισε και γι΄ αυτό. Τα χρήματα θα κρατηθούν από το βοήθημα των Χριστουγέννων και του Πάσχα για όσους εξακολουθούν να είναι άνεργοι.
Αναρωτιέμαι ποιος το σκέφτηκε. Ιδιοφυές. Μπράβο! Μου θυμίζει τις αποφάσεις των οικονομικών συμβούλων της  Μέρκελ.
Την ίδια ώρα οι ΑΝΕΡΓΟΙ συνάδελφοι της ΕΣΗΕΑ πλήρωσαν μόνον 5 ευρώ. Τους κορόιδεψαν. «Πτωχοί Μπιθουλέοι», όπως θα έλεγε και η μαντάμ Σουσού. 
Εμείς στη Σαλονίκη είμαστε προνομιούχοι. Έχουμε άλλον αέρα, το Βαρδάρη. Τι και αν κατατέθηκε πρόταση κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, για να ψηφιστεί ρύθμιση, που θα επιτρέπει στους άνεργους συναδέλφους μας να ψηφίσουν; Δεν συζητήθηκε καν, γιατί δεν κατατέθηκε εγκαίρως, όπως είπε ο πρόεδρος. Φαίνεται ότι οι άνεργοι πάσχουν από «delate».
Αλήθεια, ποιος εκπροσωπεί τους ανέργους δημοσιογράφους στο Δ.Σ. της Ένωσης; Μήπως κάποιοι φοβούνται την οργισμένη αντίδραση των συναδέλφων, που χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους έπειτα από χρόνια στο πεζοδρόμιο;

Αλήθεια, είμαστε Ένωση Συντακτών ή prive club για προνομιούχους και έχοντες εργασία τίμια σε δυο - τρία Μέσα Ενημέρωσης;
Πάντως, για να μην τους αδικώ, με έκαναν να νιώσω μοναδική. Μέλος του Δ.Σ. αποκάλεσε ηλίθιους τους συναδέλφους με τους οποίους διαφώνησε. Είναι μεγάλη τιμή να σε βρίζουν με την ανοχή των εκλεκτών. Ζήσαμε, πράγματι, μεγάλες στιγμές στη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων. 

Πάντα τέτοια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου