Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Γερμανός δημοσιογράφος πέρασε παράνομα τον Έβρο για να κάνει ρεπορτάζ!


Ρεπορτάζ για τα δρομολόγια των κυκλωμάτων που προωθούν λαθρομετανάστες από την Ασία στην Ευρώπη έκανε νεαρός Γερμανός δημοσιογράφος, όμως συνελήφθη από την αστυνομία!
Ο 25χρονος Γερμανός δημοσιογράφος συνελήφθη χθες το πρωί, σε περιοχή της Ορεστιάδας δίπλα στον ποταμό Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης. Κατηγορείται για παράνομη είσοδο στην Χώρα και σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής .
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη μαζί με άλλους δεκατρείς παράνομους μετανάστες. Είχαν περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα από τον ποταμό Έβρο, με πλαστική βάρκα. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, το σημείο στο οποίο εντοπίστηκαν αποτελεί Ζώνη Αμυντικής περιοχής.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 25χρονος, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για την διακίνηση παράνομων μεταναστών. Εκεί, αφού κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε άγνωστο διακινητή, ενσωματώθηκε σε μία ομάδα με δεκατρείς μη νομίμους μετανάστες, τέσσερις από τους οποίους ήταν υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, δύο Ερυθραίας, δύο Νιγηρίας και δύο Σομαλίας. Ο διακινητής μετέφερε την ομάδα στην Τούρκικη όχθη του ποταμού Έβρου, όπου τους επιβίβασε σε πλαστική βάρκα και τους άφησε μόνους τους να μπουν στην ελληνική επικράτεια.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.
Στην κατοχή του δημοσιογράφου βρέθηκε μια φωτογραφική μηχανή με φωτογραφικό υλικό, η οποία κατασχέθηκε.
Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την άλλη Παρασκευή. Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δημοσιογράφος είναι ο Gorg Uwe Heuer και εργάζεται στην καθημερινή εφημερίδα του Αμβούργου "Ηamburger Αbendblatt" του δημοσιογραφικού συγκροτήματος "Axel Springer Verlag" που εκδίδει και άλλα έντυπα, όπως οι εφημερίδες "Ντι Βελτ" και "Μπιλντ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου