Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΕΔΟΕΑΠ: εκλογές ζητούν οι συντάκτες της «Καθημερινής»


Να παραιτηθεί, δίχως άλλη καθυστέρηση, και να προκηρύξει αμέσως εκλογές για την ανάδειξη νέου οργάνου καλούν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ οι συντάκτες και οι συντάκτριες της εφημερίδας «Η Καθημερινή».
    Σε ψήφισμα που εξέδωσαν, κατόπιν εργασιακής συνέλευσης, οι δημοσιογράφοι της εν λόγω εφημερίδας ζητούν, μεταξύ άλλων,
να διασφαλιστεί ο τρόπος διεξαγωγής διαχειριστικού ελέγχου στον ΕΔΟΕΑΠ και να ακυρωθούν οι πρόσφατες περικοπές παροχών στους μετόχους – μέλη του ασφαλιστικού φορέα.

Αναλυτικότερα, το ψήφισμα της συνέλευσης των συντακτών της εφημερίδας «Καθημερινή» για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ έχει ως εξής:

«Μετά την μαζική καταδίκη των πεπραγμένων της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ από την Γενική Συνέλευση της 23ης Ιουνίου και την έγκριση ψηφίσματος με τις διεκδικήσεις των ασφαλισμένων, τίθεται ζήτημα νομιμοποίησης του Δ.Σ., το οποίο έχει χάσει την εμπιστοσύνη των μελών του Ταμείου, και διαχειριστικού ελέγχου, σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές ενώσεις και εκπροσώπους της Γενικής Συνέλευσης.
»Το Δ.Σ. πρέπει να παραιτηθεί και να ορίσει άμεσα εκλογές για την ανάδειξη νέου οργάνου, το οποίο και θα διεκδικήσει την ανάκτηση των «κλεμμένων» από το κούρεμα που έγινε παρά την αντίθεση του ΕΔΟΕΑΠ. Ταυτοχρόνως, τα σωματεία που μετέχουν στη διοίκηση οφείλουν άμεσα να ορίσουν το πώς θα εξασφαλιστεί ο διαχειριστικός έλεγχος στο Ταμείο. Επίσης, οι πρόσφατες περικοπές στις ασφαλιστικές παροχές πρέπει να ακυρωθούν και να υπάρξει μια έγκυρη και πλήρης καταγραφή των πραγματικών αναγκών, εσόδων, δαπανών καθώς και μια λεπτομερής εικόνα του χαρτοφυλακίου που διαθέτει το Ταμείο και της πορείας είσπραξης των εισφορών και του αγγελιοσήμου.
»Τα πορίσματα του ελέγχου, θα πρέπει να κοινοποιηθούν στο σύνολο των μελών – μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ.
»Έλεγχος απαιτείται και στον τρόπο που η Τράπεζα της Ελλάδας διαχειριζόταν και διαχειρίζεται τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ. Τόσο το Ταμείο όσο και οι Ενώσεις οφείλουν να ζητήσουν τα αναλυτικά στοιχεία για όλες τις πράξεις της τελευταίας τριετίας που αφορούν τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ στο Κοινό Ασφαλιστικό Κεφάλαιο.

Αθήνα 27/6/2012»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου