Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Mega: «ρίχνουν» μετρητά οι μέτοχοι


Το χέρι στην τσέπη τους αποφάσισαν να βάλουν οι μέτοχοι της εταιρίας Τηλέτυπος ΑΕ, η οποία ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel.
Κατά την τακτική γενική συνέλευση, που έγινε χτες, αποφασίστηκε και πάλι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της
εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας κατά 3,7 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών. Στόχος είναι η άντληση συνολικών κεφαλαίων ύψους έως 10,079 εκατ. ευρώ. Η αύξηση θα γίνει μέσω της έκδοσης  12.599.125 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη, οι οποίες θα διατεθούν στους υφισταμένους μετόχους με αναλογία μίας νέας μετοχής ανά τρείς υφιστάμενες και τιμή διάθεσης 0,80 ευρώ ανά μετοχή. Τυχόν μη αναληφθείσες μετοχές θα διατεθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας κατά την ελεύθερη κρίση του, ενώ σε περίπτωση που η κάλυψη της αύξησης δεν είναι πλήρης, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα αυξηθεί μέχρι το ποσό της κάλυψης.
Παράλληλα, η χτεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία είχε ληφθεί κατά τη σύγκληση της προηγούμενης γενικής συνέλευσης στις 20 Ιανουαρίου 2012.
Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Τηλέτυπος ΑΕ έχουν υπαχθεί, με απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην κατηγορία της επιτήρησης από τις 8 Απριλίου 2011 με κριτήριο τη σχέση ζημιών χρήσης 2010 προς ίδια κεφάλαια της 31ης Δεκεμβρίου 2010. 
Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Τηλέτυπος ΑΕ παραμένουν η Πήγασος ΑΕ με ποσοστό 26,82% και η Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ με ποσοστό 22,11%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Πηγές: Χρηματιστήριο Αθηνών, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου