Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΠΟΕΣΥ: παραιτηθείτε, εσείς του ΕΔΟΕΑΠ!

Να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά!

 

Την οδό της παραίτησης υποδεικνύει χωρίς περιστροφές στους ιθύνοντες του  ΕΔΟΕΑΠ το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή το ζήτημα της «εξαέρωσης» των αποθεματικών χιλιάδων εργαζομένων του Τύπου, το Δ.Σ.
της ΠΟΕΣΥ κάνει λόγο για κλονισμό της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους μετόχους-μέλη και στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, εκπροσωπούμενη από την πρόεδρο Ελένη Σπανοπούλου. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση, που έγινε στην Αθήνα,  απορρίφθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2011, όπως και ο προϋπολογισμός του 2012.

Αναλυτικότερα, «με αφορμή την αποκάλυψη της μεγάλης κλοπής των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ, που από 115 εκατομμύρια ευρώ προ «κουρέματος» PSI στις 09/03/2012, έγιναν 56 εκατομμύρια ευρώ μετά PSI, για να απομείνουν μόνο 5,6 εκατομμύρια ευρώ στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση της ΤτΕ»,  το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  • Ζητά να επιστρέψουν κυβέρνηση και ΤτΕ τα αποθεματικά του Ταμείου.
  • Απαιτεί την άμεση κάλυψη των αναγκών του Ταμείου με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Καλεί τους εργοδότες-επιχειρηματίες να εξοφλήσουν τις παρακρατημένες εισφορές, που δεν τις αποδίδουν στο Ταμείο.
  • Απαιτεί άμεση ανάκληση όλων των περικοπών των συντάξεων και των ασφαλιστικών παροχών των ασφαλισμένων.

Παράλληλα, η ΠΟΕΣΥ δηλώνει την αντίθεσή της «σε οποιαδήποτε αύξηση των εισφορών από 3% σε 6%, προκειμένου να αναπληρωθούν τα αποθεματικά», ενώ  υπενθυμίζει ότι ήταν αντίθετη από την πρώτη στιγμή στο PSI και το διεκδίκησε τόσο δικαστικά, όσο και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ θεωρεί ότι «η διοίκηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ θα εκτιμήσει σοβαρά τον διαπιστωθέντα κλονισμό εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών-μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αποδείχθηκε στην ταραχώδη γενική συνέλευση, φορτισμένη με εντάσεις και αντεγκλήσεις, όπου απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός, και θα αποφασίσει να αποκαταστήσει το κλίμα ηρεμίας στον ΕΔΟΕΑΠ, συμβάλλοντας στην άμεση εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού του Οργανισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου