Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Η «Ελευθεροτυπία» είναι πάλι εδώ!


Με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ!» κυκλοφορεί από το πρωί στα περίπτερα όλης της χώρας η απεργιακή έκδοση των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας».
Το πρωτοσέλιδο θέμα συμπληρώνεται με τον υπέρτιτλο «Αντιμνημονιακή δυναμική – Κύριος εκφραστής ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ο δεύτερος τίτλος προειδοποιεί:  «Υψηλές προσδοκίες, εύλογες ανησυχίες σε ναρκοθετημένο πεδίο».  Στην κορυφή της πρώτης σελίδας της εφημερίδας φιλοξενείται επίσης σύντομο σημείωμα, το οποίο αναφέρει:
«ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ της γενικής συνέλευσής μας κυκλοφορεί σήμερα η απεργιακή έκδοση των εργαζομένων της "Ελευθεροτυπίας". Με εκλεγμένη συντακτική επιτροπή, με ενθουσιώδη συμμετοχή των συναδέλφων και με δανεικό ΑΦΜ, εμείς οι επί 10 μήνες απλήρωτοι και επί 6 μήνες απεργοί και σε επίσχεση της "Ελευθεροτυπίας" δηλώνουμε παρόντες σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία και διεκδικούμε από την εργοδοσία την ικανοποίηση των απαράγραπτων δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, είτε βρίσκονται εδώ είτε έχουν αποχωρήσει». 

   
 

Ωστόσο, κατά τις τελευταίες ημέρες  ομάδα εργαζομένων διαχώρισε δημοσίως τη θέση της από τη σημερινή έκδοση της Ελευθεροτυπίας, η οποία, όπως υποστήριξε, «γίνεται με την πλήρη σύμπνοια, αν όχι υποστήριξη, της εργοδοσίας». Η εν λόγω ομάδα εργαζομένων κάνει λόγο για «παγκόσμια συνδικαλιστική πρωτοτυπία ενός "τύποις απεργιακού φύλλου"», και υπενθυμίζει τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Χ.Κ. Τεγόπουλος ΑΕ κατά την πρόσφατη τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις οποίες «η εταιρία προτίθεται να υποβάλει εκ νέου αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 99 (σ.σ. του Πτωχευτικού Κώδικα) και, ως εκ τούτου, "αποδέχεται την κυκλοφορία απεργιακών φύλλων, δεδομένου ότι αυτά γίνονται από τις εγκαταστάσεις της"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου